Medlemsinfo

            

Temakväll den 1 december kl 18.30.


Swedish Air Force Historic Flight. Ett flygande svenskt kulturarv.


Ulf  Nylöf,  pilot och flottiljläkare.


Det svenska militärhistoriska flygarvet är unikt i världen och värt att bevaras. Svensk flygindustri har genom decennier försett Flygvapnet med hypermoderna och potenta stridsflygplan. Sverige är ett av få länder i världen som haft och har denna förmåga.


Swedish Air Force Historic Flight ( SwAFHF ) huvudsakliga syfte är att bevara och flyga de flygplanstyper som varit operativa i de svenska flygvapnet.  SwAFHF:s flygplansflotta består i första hand av flygplan konstruerade och byggda av Saab.  Följande flygplan är för närvarande operativa: J 29 ”Flygande Tunnan”,  J 32B Lansen,  J35J/SK35C Draken, AJS/SK37 Viggen, samt SK60 SAAB-105, SK 50 Saab Safir. Dessutom finns även flyplanstyperna  J34 Hawker Hunter, SK 61 Bulldog, PA-23 och Cessna Citation TP 103.


Ulf Nylöf assisterad av crew chief Martin Johansson berättar om verksamheten som leds av en styrelse  aktoriserad av Transportstyrelsen.  Arbetet utförs ideellt av certifierade piloter och tekniker, de flesta med bakgrund i Flygvapnet.


Välkomna till en intressant Temakväll.


 

För styrelsen Rolf Engberg ordförande tel 0707 195550. Obs undertecknad har ny e-postadress rolf.engberg47@gmail.com    Styrelsen.                

 

    Rolf Engberg, Ordförande   

    Ingvar Gustafsson, Kassör

    Olle Broberg, Ledamot

    Roger Larsson, Ledamot

    Ola Gustavsson, Ledamot

    Matti Pajunen, Suppleant

    Stefan Nilsson, Suppleant